О конкурсу

„100 најлепших слика Србије“ је конкурс у организацији интернет платформе „Слике Србије“.

Лепоту видимо тек када се зауставимо и дамо јој времена.
Лепоту видимо тек када је зауставимо и дамо себи времена.
Није потребно много времена како би се пронашла лепота у природи наше Србије.

Учествовањем у конкурсу „100 најлепших слика Србије“ постаните део пројекта који има за циљ прикупљање најлепших фотографија Србије на једном месту. Сваког дана фотографи, али и они који то нису, направе хиљаде снимака који нашу земљу приказују у предивном светлу. Наш циљ је да, у духу задужбинарства, сакупимо и свима прикажемо ту јединствену и непоновљиву лепоту.

Организујемо најлепшу
изложбу Србије

100 најбоље пласираних фотографија Србије по гласовима публике биће постављене на великој изложби која ће бити одржана крајем јануара. Ауторе изложених фотографија награђујемо:

  • Фотографијом у штампаној форми
  • Календаром

Фотографија која буде имала највећи број гласова публике у првом кругу гласања биће награђена робном наградом.

Први круг гласања траје до 26. 12. 2022. у поноћ.

Правимо најлепши
календар Србије

Дванаест најлепших фотографија Србије по избору стручног жирија украсиће ексклузиван календар за наредну годину, док ће сваком од аутора одабраних фотографија бити додељени посебни поклони:

  • 10 календара
  • Фотографија у штампаној форми
  • Робна награда

Жирирање је заказано за 28. 12. 2022.

Бирамо најлепшу
фотографију Србије

Избор за најлепшу фотографију Србије објединиће мишљење нашег стручног жирија и гласове публике, а аутора исте очекују следеће вредне награде:

  • 500 €
  • 10 календара
  • Фотографија у штампаној форми
  • Робна награда

Финални круг гласања траје од 28. 12. до 29. 12. 2022. у поноћ.

Регистровани корисници ће својим гласовима одлучити којих сто фотографија ће бити представљено на великој изложби. Са друге стране, наш стручни жири у саставу Иван Грлић, Алекс Дмитровић, Александра Поповић Петковић, одабраће дванаест најбољих фотографија. Главна награда биће додељена након другог, посебног круга гласања, током ког ће корисници моћи да гласају искључиво за једну од дванаест фотографија.


Наша жеља је да што више људи проведемо кроз јединствене и предивне пределе Србије. Поносни на оно што имамо, желимо да је прикажемо из свих могућих и немогућих углова. Да на једном месту сви можемо да уживамо у магичној лепоти њених брда и планина, њива, воћњака и пашњака, језера и река, шума и ливада, извора и водопада, пећина и кањона, градова, села и манастира, биљака, животиња и људи.

Сви они који се буду одлучили да на ову занимљиву авантуру крену са нама, није битно да ли у улози ствараоца или уживаоца, моћи ће поносно да кажу да су били задужбинари у овом времену нових тенологија. Јер, наш циљ је да прикупљањем ваших фотографија, сви заједно забележимо природне лепоте Србије и тиме генерацијама које долазе оставимо још једну, можда и најлепшу слику наше земље.

Слику заједничког стварања, поштовања и љубави, као и захвалности земљи којој дугујемо све.

Слике Србије Тим